Over
duurzaamheid

Jacobs Komkommers insecten bestrijden op duurzame wijze

Insecten bestrijden

Insecten als tripsen tasten de komkommers aan. Wij bestrijden deze ongewenste insecten onder andere met biologische vijanden. Deze zijn te vinden tussen de komkommerplanten in biologisch afbreekbare zakjes. Dit is de meest duurzame en gezonde manier van insectenbestrijding.

Chemische bestrijdingsmiddelen worden bij Jacobs enkel gebruikt als laatste redmiddel, als het echt niet anders kan.

Recyclebare materialen

Bij de kweek van A-kwaliteit komkommers zijn touw en clips nodig om de planten netjes recht te laten groeien. Onze medewerkers kunnen zo ergonomisch werken en de komkommers worden rechter. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk materialen te gebruiken die biologisch afbreekbaar of recyclebaar zijn.

Duurzaam substraat

Onze komkommerplanten worden gekweekt in bakken met perlietkorrels. Dit substraat bestaat uit vulkanisch gesteente en is veel luchtiger dan gangbaar substraat, zoals steenwol.

Perliet is ontzettend duurzaam en kan tot wel 10 jaar hergebruikt worden. Het bijkomend voordeel is dat de wortels van de komkommerplanten een fijner milieu ervaren in perliet om zich te ontwikkelen.

Duurzaam water ontsmetten

Bij de kweek van komkommers in kassen is veel water nodig. Door middel van onze UV-ontsmettingsmachine kunnen we drainwater op een duurzame manier hergebruiken.

Door middel van UV-licht wordt drainwater ontsmet en geschikt gemaakt als voedingswater voor de planten. Wij streven naar 100% hergebruik van voedingswater.

Certificering

Milieubewust kweken wordt steeds belangrijker in onze huidige samenleving.
Jacobs heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Logo Global G.A.P.
Logo Grasp
Logo on the way to planetproof

Contact

Scheutenbergweg 4a, 5995 PE Kessel
Telefoon: +31 (0)6-42 98 69 27